LOGIN
UTILIZATOR
PAROLA
 
cont nou
am uitat parola
 

Cauta in ofertele agentiilor

Oferte de la agentii

Trimite agentiilor partenere o solicitare de pret si conditii pentru vacanta ta viitoare. Cerere oferta

 
Prețuri afișate în:

coach backpack sale
North Face Realization Jacket
Buy Tiffany Necklaces
UGG Classic Paisley Boots
canada goose shop

Calatoreste.ro

  

  Planificarea Calatoriei
Pașapoarte, vize, vămi
Bagaje
Sanatate
Echipament
  Informatii utile
Fusul orar pe glob
Sfaturi de calatorie
Coduri telefonice
Ambasade si consulate
Mersul trenurilor, bilete avion
Sisteme de masura
Convertor valutar

unde iti poti petrece vacanta?

Cautare avansata
1. croaziera
2. fus orar
3. lacul rosu
4. liban
5. lisabona

Calatoreste.ro / Altfel de vacante / Aventura

Canioning in Cheile Nerei

Canioning-ul consta in parcurgerea cursurilor superioare ale raurilor de munte in zonele in care acestea prezinta o panta
deosebit de accidentata, cu portiuni de chei, inguste, presarate cu numeroase cascade. Canioanele se parcurg de regula numai prin coborare si aceasta deoarece apa in curgerea ei slefuieste intr-o asa masura stanca din aceste spatii inguste si accidentate incat nu creeaza atat de necesarele protuberante necesare pentru inaintare si in plus apa in caderea ei navalnica face de cele mai multe ori avansarea imposibila.Coborarea pe canioane, canioning-ul cum il cunoastem noi astazi, s-a nascut in anii ’80 in Pirinei, leaganul al speologiei alpine. Era un sport “inventat’ de speologi care, in cautarea lor asidua de noi cavitati, aveau sa descopere cei dintai frumusetea si salbaticia acestor gigantice taieturi in stanca, dar si dificultatile cu totul inedite pe care strabaterea lor le presupune.

Cadru natural presuspus de practicarea canioningului este constituit de vai, formate in principal in masive calcaroase (exista si canioane formate in roci granitice, magmatice sau gresii), cu cascade ce nu pot fi coborate decat in coarda, cu lacuri de diferite lungimi, ce trebuie parcurse inot, cu tobogane naturale, cu traversari aeriene orizontale sau oblice. Cu salturi de diferite lungimi si dificultati, cu sectoare de pestera, si multe altele. Pe langa acest relief, avem nevoie de un element indispensabil: apa.

In ce consta parcurgerea? In depasirea dificultatilor aparute pe traseu, pe cat posibil in contact cu apa.Obiectivele urmarite sunt:

-deplasare in teren accidentat
-depasirea unor obstacole variate si surprinzatoare
-adaptarea la situatii noi, diverse si rapid schimbatoare
-gasirea de solutii eficiente in conditii dificile
-incursiunea in necunoscut, cand stii ca nu exista cale de intoarcere

Una dintre destinatiile unde poti practica canioning sunt Cheile Negre.

Cheile Nerei sunt cele mai lungi si spectaculoase din tara.

Parcul National Cheile Nerei - Beusnita ocupa zona sudica a Muntilor Aninei si partea nordica a Muntilor Locvei, ocupand o suprafata de 36.364,8 ha ce include 6 rezervatii declarate și una propusa.

Se poate vizita rezervatia naturala de flora si fauna Cheile Nerei - Beusnita, care adaposteste plante si arbori rari - liliac salbatic, scumpie, carpinita, alun turcesc si castan comestibil.

Un posibil traseu este prin Sasca Montana si apoi prin Sasca Romana pana la firul apei. De aici se trece printr-un sir de tuneluri sapate in calcar pana la confluenta Nerei cu Beiul, la Podul Beiului.

Dupa un traseu de 5 km pe un drum forestier ajungem la Lacul Ochiul Beiului, situat la 310 m altitudine, cantonat intr-o dolina adanca de 3,5 m si alimentata de un izbuc submers. Apele sale - splendid colorate in verde-albastrui, tulburate de unduirile pastravilor - nu ingheata niciodata.

De aici, porneste o poteca nu prea lunga, un traseu de jumate de ora de mers, care ne conduce in mirifica lume a Cascadelor Beusnitei, unice in peisajul romanesc prin frumusete. Poteca marcata cu triunghi albastru urca prin preajma paraului Beusnita, ale carui ape cad peste micile praguri de tuf calcaros, formand microcascade, tradand parca frumusetea ce va urma.

Cea mai inalta cascada, ce masoara 15 m, este bogat concretionata, acoperita cu muschi verde, cu numeroase caverne spre baza ei, peste care apa se arunca in panze transparente, stralucitoare, adunandu-se in dantelaria gururilor de mai avale. Poposim aici, invaluiti de o stare de cufundare in uitare, de primenire sufleteasca in fata frumosului pur...

Alta destinatie interesanta este Lacul Dracului. De la confluenta Nerei cu Beiul, un drum forestier lung de 4 km patrunde in lungul Nerei pana la Cantonul Damian. De aici, urmand marcajul cu banda rosie, se poate patrunde in chei spre Poiana Alunilor, in cel mai spectaculos si salbatic sector al acestora.

Drumul trece intr-un loc peste Nera, pe un pod suspendat. Putin mai sus de rau, se casca o gaura adanca in calcar, si in ea, ca o lacrima cazuta din cer, de o culoare impresionanta albastru-verzuie, Lacul Dracului.


  Alte articole din Aventura
Huayana Potosi 2006- Stefan Roman
Lumea de dincolo de prize…
Despre schi si despre nisip
Ciucasul,un munte misterios
Trekking- Stefan Roman in Coropuna 2006
Program individual de rafting
Concurs Mountainboard.ro
Alpinism pe Coasta Dalmata
Tabara de cercetasi pe plaiuri apusene
Saptamana aventurii
Lectii de parapanta
Mountaiboard, un nou sport in Romania
Asigurarea medicala pentru practicantii de sporturi extreme
Jamaica- seria Stefan Roman
Titicaca 2006- Seria Stefan Roman
Trekking-seria Stefan Roman
Prin șapte țări pe două roti- seria Stefan Roman
Transalpin 1997- seria Stefan Roman
Lectii de snowboard
Esti pregatit? Aceasta provocare este pentru tine!
Sporturile extreme