LOGIN
UTILIZATOR
PAROLA
 
cont nou
am uitat parola
 

Cauta in ofertele agentiilor

Oferte de la agentii

Trimite agentiilor partenere o solicitare de pret si conditii pentru vacanta ta viitoare. Cerere oferta

 
Prețuri afișate în:

coach backpack sale
North Face Realization Jacket
Buy Tiffany Necklaces
UGG Classic Paisley Boots
canada goose shop

Calatoreste.ro

  

  Planificarea Calatoriei
Pașapoarte, vize, vămi
Bagaje
Sanatate
Echipament
  Informatii utile
Fusul orar pe glob
Sfaturi de calatorie
Coduri telefonice
Ambasade si consulate
Mersul trenurilor, bilete avion
Sisteme de masura
Convertor valutar

unde iti poti petrece vacanta?

Cautare avansata
1. croaziera
2. fus orar
3. lacul rosu
4. liban
5. lisabona

Calatoreste.ro / Altfel de vacante / Romantic

Nessebar

Nessebar este unul dintre cele mai vechi orase din Europa amplasat intr-o mica peninsula, in apropiere de statiunea Sunny Beach din Bulgaria. Orasul a fost martorul dezvoltarii de-a lungul timpului a catorva civilizatii, cele peste 40 de biserici, constituind unul dintre cele mai puternice centre ale ortodoxiei in aceasta parte a Europei. In acest oras pot fi intalnite unele dintre cele mai bine conservate cladiri din Evul Mediu. Indiferent in ce statiune din Bulgaria alegeti sa petreceti concediul – o excursie la Nessebar nu trebuie neglijata. Aflat pe lista UNESCO, pentru cladirile sale foarte bine pastrate, la Nessebar va recomandam si o cina la un restaurant cu specific bulgaresc, admirand in acelasi timp o priveliste unica.

Situat la circa 120 km de Balcic, Nessebar este un orasel amplasat pe o peninsula lunga de 850 m si lata de 350 m, in care se ajunge printr-un istm. In timpul existentei sale indelungate, si-a pierdut 1/3 din teritoriu, fiind acoperit de mare. Sub apa, la 80 de metri distanta de tarm, inca se pot vedea ramasitele zidurilor fortaretei. In prezent se afla conservat doar zidul de vest cu poarta, care apara orasul de continent.

Nessebar este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, construit pe vechile ruine ale asezarii trace Mesambria. “Mesambria” insemna “orasul lui Melsa”, probabil intemeiatorul asezarii, si a fost dat de greci atunci cand au colonizat asezarea in anul 510 dupa Christos. Patronul orasului a fost ales zeul Apolo, grecii construind un templu si un teatru in onoarea sa.
In anul 72 dupa Christos orasul a fost ocupat de Imperiul Roman care a instalat o garnizoana importanta, devenind o asezare foarte importanta in epoca. A inceput din nou sa joace un rol mai important in secolele III-IV. In jurul anului 680 Nessebar a devenit un centru episcopal, iar in secolele VII-VIII a devenit un important si puternic port bizantin. In anul 812, Khan Krum a cucerit orasul. Din secolul XI numele slav de Nessebar a fost folosit in locul numelui de Mesambria.
Pozitia strategica a favorizat orasul si in timpul celui de al doilea Regat Bulgar. Varful dezvoltarii sale a fost in perioada domniei lui Alexandru I, cand orasul a fost unul dintre cele mai importante centre ale statului bulgar si cand s-au construit noi biserici.

In 1366, orasul a fost cucerit de cruciatii condusi de Amedei de Savoia care l-au predat bizantinilor. Cronicile din Mesambria ne dau informatii despre perioada cand orasul a fost subjugat de catre turci in 1396, iar in 1453 a cazut total sub conducerea imperiuului cu capitala la Constantinopole. Orasul si-a pastrat importanta ca port de-a lungul dominatiei turce. Au fost construite nave si s-a facut comert cu grane si lemn. Dupa eliberare, Nessebar s-a transformat intr-un mic oras de pescari. In timpul existentei sale, orasul a gazduit si un episcop, fiind si

centru episcopal.
In 1956 orasul a fost proclamat rezervatie arhitecturala si arheologica. Ruinele antice ale zidurilor fortificate, cu porti, care dateaza din secolele III-IV, bisericile din secolele V-VI, cele pastrate din secolele X-XI, din perioada medievala si cele 60 de case din perioada renasterii dau orasului si in prezent o atmosfera cu totul speciala.

Mostenirea culturala a vechiului oras poate fi observata de turisti in cele patru muzee existente: de arheologie, etnografic, Biserica Sf. Stefan care contine fresce din perioada secolelor 11-17 si Biserica Sf. Spas care contine fresce din secolul 17.

www.balcic.net


  Alte articole din Romantic
Valentine's Day
Weekend in Cracovia
Revelion Exotic in Thailanda
Te iubesc... in 7 limbi!
Castele de poveste
Petreceti un week-end la Londra
Creta, paradisul Greciei!
Casa Elena " o casa romantica", Sibiel
Montmartre, Paris
Tahiti
Valetta, capitala Maltei
Cele mai sexi dansuri din lume
Orasele port
Tenerife
Verona.Acasa la Romeo si Julieta.
Cele mai luxoase destinatii pentru luna de miere
Val d'Isere
Hallstatt- Austria
Dealul indragostitilor
In Aspen nu va puteti plictisi!
Bora Bora