LOGIN
UTILIZATOR
PAROLA
 
cont nou
am uitat parola
 

Cauta in ofertele agentiilor

Oferte de la agentii

Trimite agentiilor partenere o solicitare de pret si conditii pentru vacanta ta viitoare. Cerere oferta

 
Prețuri afișate în:

coach backpack sale
North Face Realization Jacket
Buy Tiffany Necklaces
UGG Classic Paisley Boots
canada goose shop

Calatoreste.ro

  

  Planificarea Calatoriei
Pașapoarte, vize, vămi
Bagaje
Sanatate
Echipament
  Informatii utile
Fusul orar pe glob
Sfaturi de calatorie
Coduri telefonice
Ambasade si consulate
Mersul trenurilor, bilete avion
Sisteme de masura
Convertor valutar

unde iti poti petrece vacanta?

Cautare avansata
1. croaziera
2. fus orar
3. lacul rosu
4. liban
5. lisabona

Calatoreste.ro / Altfel de vacante / Relaxare

Slanic Moldova

Cea mai frumoasa descriere a Bailor Slanic a lasat-o Alexandru Vlahuta, poetul-drumet, care descoperea, pentru prima oara in literatura, frumusetea asezarii de pe valea Slanicului: „… deodata inaintea noastra se descopera luminoase-n rama lor de codru, Baile Slanic – Sinaia Moldovei. Aici valea se-nchide din toate partile, o hora de munti o prind de mijloc, si apele clocota gramadite ca-ntr-o palnie. Pe fundul vaii, de-o parte si de alta a Slanicului, se inalta hoteluri mari, vile atragatoare rasar dintre copaci, drumuri albe, netede se-ndoaie molatec peste tapsane verzi, carari pietruite se catara peste braiele magurilor, pe sub bolti de ramuri; chioscuri neasteptate-ti ies in cale; de sus te striga varfurile muntilor Cerbul, Puful, sa-ti arate poienile lor inflorite si largile lor privelisti, peste clocotisul codrilor, inspre Poiana Sarata de la trecatoarea Oituzului si-nspre „Poarta Vanturilor” de la Nemira Mare. Zbucnesc din stanci izvoarele binefacatoare, descoperite acum o suta de ani de Serdarul Mihalache Spiridon, care vana cerbi si ursi pe unde ne plimbam noi azi in cantecul muzicii”.

Slanic-Moldova, oras in estul Romaniei (Judetul Bacau), este asezat pe raul Slanic (un afluent al Trotusului), la poalele Muntilor Nemira (Carpatii Orientali), intr-o vale inconjurata de paduri de fagi si brazi. Statiune cu sezon permanent, cu o clima intramontana-depresionara temperata, cu un aer pur, lipsit de praf si particule ce pot provoca alergii, si bogat in aerosoli rasinosi si ioni negativi.

Statiunea Slanic Moldova este renumita pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale, izvoare descoperite inca din anul 1801. In 1852 s-au efectuat primele teste chimice, iar in 1877 au aparut primele instalatii balneare. De-a lungul timpului, calitatile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obtinute la expozitiile internationale de la Paris, Viena, Frankfurt/Main etc. Specialistii le-au comparat cu apele minerale de la Karlovy Vary, Vichy, Aix-les-Bains etc.

Pentru cura interna cu apa minerala se recomanda izvoarele nr.l, nr.8 si 8 bis (aflate in acelasi pavilion) si izvoarele nr. 1 bis, nr.3 si nr. 10 (aflate intr-un alt pavilion). Aici exista instalatii pentru bai calde in cada cu apa minerala, instalatii pentru terapie respiratorie (aerosoli si inhalatii), electroterapie si hidroterapie, bazine pentru kinetoterapie, mofete, instalatii pentru tratamentul anumitor boli vasculare periferice, si pentru gimnastica medicala. Pacientii pot ajunge cu autocarul la Targu Ocna (18 km), unde exista un sanatoriu balnear subteran, cu un microclimat de salina. Statie de imbuteliere a apei minerale. Statiunea dispune de numeroase hoteluri si vile, de un complex sanatorial, etc.

Botezata "Perla Moldovei", Slanic Moldova asigura tratament pentru tulburari digestive, boli hepatobiliare, boli metabolice si nutritionale, boli ale rinichiului si urinare.

Cura externa cu apele minerale de la Slanic Moldova ajuta la tratamentul bolilor reumatismale degenerative si diartritice, al celor cardiovasculare si respiratorii, tratamentul bolilor endocrine, al bolilor ginecologice si al altor boli.
Pacientii pot ajunge cu autocarul la Targu Ocna (18 km), unde exista un sanatoriu balnear subteran, cu un microclimat de salina.


  Alte articole din Relaxare
Malaesia - tratamente spa de exceptie
SPA – orasul apelor termale
Kohler Water Spa
Proestetica Sana Bali Spa, destinatie top class in Romania
Sfaturi pentru o excursie relaxata
Weekend Dance in Spania
Hotel Spa Dvoretsa***** Bulgaria
Lacul Sarat, Braila
Paradise Island Resort & Spa 5*, Maldive
Parfumul Japoniei la tine acasa!
Terapie SPA Ying si Yang
Austrian Sky Spa
SPA in Europa
Spa in Bulgaria
Thailanda o "capitala" a miracolelor
Relaxeaza-ti mintea si trupul la Kohler Water Spa
Roman Spa in Bratislava
Ana Aslan Health SPA
Masajul
Bazna statiunea ta de rasfat
SPA-Exotic, inedit si cu efect garantat