LOGIN
UTILIZATOR
PAROLA
 
cont nou
am uitat parola
 

Cauta in ofertele agentiilor

Oferte de la agentii

Trimite agentiilor partenere o solicitare de pret si conditii pentru vacanta ta viitoare. Cerere oferta

 
Prețuri afișate în:

coach backpack sale
North Face Realization Jacket
Buy Tiffany Necklaces
UGG Classic Paisley Boots
canada goose shop

Calatoreste.ro

  

  Planificarea Calatoriei
Pașapoarte, vize, vămi
Bagaje
Sanatate
Echipament
  Informatii utile
Fusul orar pe glob
Sfaturi de calatorie
Coduri telefonice
Ambasade si consulate
Mersul trenurilor, bilete avion
Sisteme de masura
Convertor valutar

unde iti poti petrece vacanta?

Cautare avansata
1. croaziera
2. fus orar
3. lacul rosu
4. liban
5. lisabona

Calatoreste.ro / Planificarea Calatoriei / Pașapoarte, vize, vămi

Conditii impuse in calatoria din spatiul Schengen

Cetatenii romani pot calatori:
- in statele membre ale Uniunii Europene (Cehia, Cipru, Bulgaria, Estonia, Irlanda, Lituania, Letonia, Malta, Marea Britanie, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria), pentru o perioada de maxim 90 de zile intr-un interval de 6 luni pentru fiecare stat in parte,
- in Spatiul Schengen (Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Islanda, Italia, Luxemburg, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia) si Elvetia, pentru o perioada de maxim 90 de zile intr-un interval de 6 luni,
- in Spatiul Economic European (Liechtenstein), pentru o perioada de maxim 90 de zile intr-un interval de 6 luni,
cu respectarea urmatoarele conditii :

- Iesirea de pe teritoriul Romaniei este permisa prin toate punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului de persoane, cu conditia prezentarii cartii de identitate sau a pasaportului valabil, fara a se aplica stampila de iesire de catre Politia de Frontiera in oricare dintre aceste documente.

Membrii de familie care nu sunt cetateni ai Uniunii Europene pot iesi de pe teritoriul Romaniei in baza unui pasaport valabil si a vizei de intrare, cu exceptia cazurilor in care obligativitatea obtinerii vizei este desfiintata in conditiile legii.

Membrul de familie care nu este cetatean al Uniunii Europene, dar care este in posesia unui document valabil, care atesta rezidenta pe teritoriul unui alt stat membru in calitate de membru de familie al unui cetatean al Uniunii Europene, este scutit de la obligativitatea obtinerii unei vize. Politia de Frontiera nu aplica stampila de intrare sau de iesire in pasaportul persoanelor din aceasta categorie.

- nu se afla in niciunul din cazurile de limitare a exercitarii dreptului la libera circulatie in strainatate.

In baza articolului 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005, privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali.
Seful punctului de trecere a frontierei romane poate dispune intreruperea calatoriei unei persoane, daca constata ca nu sunt indeplinite conditiile mentionate anterior.

Politia de Frontiera Romana recomanda tuturor cetatenilor romani ce vor sa efectueze o calatorie intr-unul din statele pentru care nu este necesara obtinerea vizei de intrare, precum si pentru tarile ce urmeaza a fi tranzitate, sa se adreseze reprezentantelor diplomatice a acestor state in Romania, in vederea documentarii asupra conditiilor specifice de calatorie in fiecare dintre aceste tari.


  Alte articole din Pașapoarte, vize, vămi
Recuperarea taxei pe valoare adaugata
Actele necesare obtinerii sau schimbarii pasaportului
Conditii impuse la iesirea din tara
Regimul de vize pentru cetatenii romani
Ce se poate scoate din Romania. Ce se poate aduce in Romania.
Formalitati vamale referitoare la transportul bunurilor