LOGIN
UTILIZATOR
PAROLA
 
cont nou
am uitat parola
 

Cauta in ofertele agentiilor

Oferte de la agentii

Trimite agentiilor partenere o solicitare de pret si conditii pentru vacanta ta viitoare. Cerere oferta

 
Prețuri afișate în:

coach backpack sale
North Face Realization Jacket
Buy Tiffany Necklaces
UGG Classic Paisley Boots
canada goose shop

Calatoreste.ro

  

  Planificarea Calatoriei
Pașapoarte, vize, vămi
Bagaje
Sanatate
Echipament
  Informatii utile
Fusul orar pe glob
Sfaturi de calatorie
Coduri telefonice
Ambasade si consulate
Mersul trenurilor, bilete avion
Sisteme de masura
Convertor valutar

unde iti poti petrece vacanta?

Cautare avansata
1. croaziera
2. fus orar
3. lacul rosu
4. liban
5. lisabona

Calatoreste.ro / Informatii utile / Sfaturi de calatorie

Obligatiile agentiilor de turism si indatoririle calatorilor

Daca ati decis sa nu va mai complicati cu alegerea traseului turistic, cautarea unui loc decent de cazare si alte chestiuni marunte, peste care insa nu se poate sari, trebuie sa alegeti o agentie de turism care sa va ofere - foarte clar si inca de la inceput – toate informatiile legate de ruta, transport si tipul unitatilor de cazare si a serviciilor de masa, pentru a nu avea surprize.

Daca oferta va satisface si decideti sa semnati un contract, trebuie sa-l cititi cu atentie.

Prevederile contractului pe care l-ati incheiat cu o agentie de turism intra in vigoare cand primiti confirmarea scrisa a rezervarii. Aceasta trebuie transmisa in cel mult 60 de zile de la semnarea bonului de comanda. In cazul in care termenul a fost depasit si nu ati primit confirmarea scrisa, aveti dreptul de a va primi banii inapoi.

Pentru a nu va trezi intr-o situatie neplacuta, trebuie sa stiti ca agentiile nu au voie sa modifice pretul ofertei initiale cu mai mult de 10% si acest lucru se poate intampla numai in cazul in care se schimba cursul valutar, creste considerabil costul carburantului, taxele serviciilor de aterizare sau debarcare sau taxele de turism. Chiar daca majorarea este justificata, in cazul in care pretul excursiei creste cu mai mult de 10%, aveti dreptul de a rezilia contractul.

Agentiile de turism sau firmele care transporta pasageri nu isi asuma nici o responsabilitate in ceea ce priveste legalitatea formelor de trecere a frontierei de catre clienti.

Mai mult, in cazul in care unui pasager i se interzice trecerea frontierei – dintr-un motiv sau altul – calatoria se considera a fi efectuata, iar banii nu se returneaza. Pentru a evita aceasta situatie neplacuta, trebuie sa aveti la dvs. un bilet de calatorie dus-intors, pasaport valabil minim 6 luni si asigurare medicala pe perioada sederii in strainatate.

Cei care merg intr-o calatorie de afaceri sau la munca in alta tara trebuie sa aiba si invitatie de la partenerul de afaceri, contractul de munca in original sau viza de munca. Se prefera varianta in romana a acestor acte, deoarece ofiterii romani nu au obligatia de a cunoaste limbi straine. Turistii trebuie sa confirme plata serviciilor de cazare la agentia de turism, iar cei care merg in vizita la rude au obligatia de a arata o invitatie in original.


  Alte articole din Sfaturi de calatorie
Cum sa te adapostesti de furtuna si trasnet
Reguli pe munte
Carpathian Adventure
Cum gasim destinatia potrivita
Cum ii asiguram copilului o calatorie placuta
Ce facem cu animalul de companie atunci cand plecam in calatorie
Viteza maxima in tarile europene
Punctele de trecere a frontierei in regim de trafic international
Recomandari pentru siguranta calatoriei (Sfaturi ale Politiei Romane)
Etapele calatoriei cu avionul